Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

november 20, 2023

Hvordan bliver man synlig på Google?

Tilbage til vidensunivers

Amalie Koblauch

Amalie Koblauch

Operation Director

For at blive mere synlig i Google, kræver det at Google finder dig relevant og troværdig indenfor de emner, som du befinder dig i, eller som du behandler. Google har en lang række parametre, som de vurderer dette på, og det er indfrielsen af disse parametre, man arbejder med, når man laver søgemaskineoptimering.

Ønsker du at blive synlig på Google, så er det vigtigste, at du tænker og laver en SEO-strategi. Denne strategi skal baseres på en masse analyser, for at ramme søgeintentionen hos brugerne mest muligt, samt have en større chance for at Google placerer netop dit indhold ude på søgeresultaterne.

Hvad indeholder en SEO-strategi?

Morgan har opsat "rich results" for at øge sin klikrate på Google

 

Tjek om dit website er indekseret

Vi starter lige med at kigge på hvordan du ser om dit website er indekseret på Google, og hvilke sider Google fanger på dit website.

Google indekserer automatisk dit websted, og indsamler automatisk alle dine oplysninger fra dit website. I bund og grund har Google små crawlere, som løbende gennemgår hele nettet for at finde nye relevante sider at indeksere i søgeresultaterne.

For at Google’s crawlere kan finde dit website, skal du give Google lov til dette. Det vil sige, at når du tilføjer en ny side til dit website, skal du huske at dobbelttjekke, om du har slået til at Google må crawle siden.

Hvordan tjekker du om dit website er synligt på Google?

1: Du kan i en søgebrowser skrive site:Ditdomæne.dk, så vil du se en oversigt over alle dine indekseret sider i søgeresultaterne.

 

Screenshot af Google søgning

2: Du kan også benytte dig af Google Search Console. Google Search Console er et gratis tool, hvor du kan få vist, hvordan dit website bliver indekseret, samt hvilke tiltag du kan foretage dig for at optimere indekseringen af dit website.

Screenshot fra Google Search Console

Bliv mere synlig på Google med kontinuerlig optimering

Man skal huske, at SEO er en kontinuerlig proces, jo oftere du optimerer eksisterende indhold, eller skaber nyt indhold, jo oftere vil Google komme på besøg, og gennemgå dit website.

Hvis du begynder at se, at din synlighed falder på Google, kan det skyldes flere ting. Det kan være:

  • Hvis du er stoppet med at lave søgemaskine optimering,
  • Det kan også være, at der er skift i brugeradfærd og brugernes søgeintention.
  • Det kan også være, at Google har nye opdateringer, som går ind og påvirker din gamle strategi. Derfor skal du hele tiden være klar på at ændre din strategi.

Lav derfor aldrig en SEO-strategi der kører længere end 3 måneder frem, da mange ting kan ændre sig i mellemtiden, som gør, at du er nødt til at ændre din strategi.

Hvordan tjekker jeg ændring i brugeradfærd?

Du skal holde øje med tre væsentlige faktorer:

Hvis klikraten falder, sessionerne falder, i takt med at afvisningsprocent stiger, så kan det være en ret tydelig indikator af at noget er galt, da det kan have betydning for dine placeringer på søgeresultaterne.

Du kan holde øje med disse tre faktorer i Google Search Console, samt Analytics. Husk derfor at få opsat begge sporinger på websitet.

Morgan står foran flere internet vinduer

Bliv synlig på Google med korrekt SEO-strategi

Lav en søgeordsanalyse

Start med at skrive alle de ord ned, som du tænker, du selv ville søge på, hvis du skulle finde din ydelse eller produkt. Hvis du har oprettet Google Search Console, og har haft det kørt et stykke tid, kan du her finde muliglige søgeord, som Google mener, at dit website kan ranke på. Du kan nu udvælge, hvilke du mener er relevante. Du kan både kigge på eksponeringsmuligheder, samt om søgeordene klikkes på.

Lav derefter en simpel søgning på søgeordene på en af dine søgemaskiner. På den måde kan du finde ud af, hvad eksempel Google mener, at brugernes søgeintention er, da eks Google vil placere intention øverst i resultatsiderne. Du får nu evt. flere mulige søgeord og måske endda longtail søgeord. Noter disse nye søgeord sammen med de andre, i det ark du har noteret de andre søgeord.

Næste skridt er nu at finde ud af, hvor stor søgevolumen der ligger på de udvalgte søgeord, for bedre at kunne sætte dem i prioritet.

Læs mere om søgeordsanalysen.

Konkurrent Analyse/Content Gap Analyse

Når du laver den søgning på Google, for at finde ud af hvad søgeintentionen er, så kan du med fordel også kigge på hvem dine konkurrenter er – samt hvordan deres snippets ser ud. Derudover kan du se, hvor dine konkurrenter er placeret i forhold til dig. Tag et kig på konkurrenternes sider, og find ud af hvad de gør, som du ikke gør. Benytter de sig af yderligere søgeord som kunne være interessant for dig også at rangere på, er deres indhold mere relevant i forhold til brugernes søgeintention, har de relevante Titel og Meta beskrivelser osv. I bund og grund skal du kigge på dine konkurrenter, på samme måde du ville kigge på din egen on-page.

Hvis du med det blotte øje ikke kan se nogen forskel, så skal du til at kigge på, hvordan konkurrenter benytter deres off-page SEO. For hvis dine konkurrenter har en god solid backlink profil så er det troværdighed i Googles øjne, og det vægtes højst.

Plan for on-page/off-page

Når du har været igennem din søgeordsanalyse, konkurrent analyse samt content gap analyse, så kan du påbegynde dine planer/strategier for optimering.

 

Derudover skal du også sørge for, at optimere i forhold til Googles andre søgefunktioner, eksempelvis billedsøgning.

Amalie Koblauch Operation Director
Amalie Koblauch
Operation Director
Er Morningtrains helt egen kanonkugle af energi, som de sidste 4 år har kastet sig over SEO med en indædt passion. Når Amalie snakker om E-A-T, content eller schema mark-up, så kan du ikke andet, end at blive revet med af hendes energi og karisma.
Hello there
We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?