Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

juni 16, 2024

Hvad er meta tags?

Tilbage til vidensunivers

Morningtrain

Morningtrain

feb 22

Meta tags er små stykker af koder som indeholder information omkring din hjemmeside. Meta tags vil derfor bliver brugt til at beskrivelse af din hjemmeside med en ”overskrift” og et ”resume”.

I SEO-sammenhæng bliver meta tags ofte refereret som; title tag og meta beskrivelse, og det er de to tekstelementer, som udgør størstedelen af din visning i søgemaskinernes resultatsider.

Screenshot af Google søgning på Morningtrain

Meta tags hjælper dig, med at give en kort beskrivelse af din sides indhold, og ved at lave gode meta tags kan du øge klikraten.

De meta tags der vil blive taget hånd om i dette blogindlæg, er forholdsvis nemme at implementere i de mest gængse CMS’er, og så længe dit forarbejde er gjort optimalt. Ja, hvad er så optimalt forarbejde? Fundamentet i alt SEO-arbejde ligger i en søgeordsanalyse, hvilket dine meta tags også bør bære præg af. Det er derfor væsentligt, at dine mest relevante søgeord bør optræde i dine meta tags.

Hvis du er interesseret i at læse, om hvordan man laver gode title tags og meta beskrivelser, så kan du læse mere om det i blogindlægget her og du kan også læse om udvidelser, som du kan tilføje til din SERP (stjerner og FAQ).

Morgan har lavet en Google søgning og kigger nu på meta tags

Hvad er title tag?

Title tag (også kaldet meta titel eller sidetitel på dansk) kan beskrives som en overskrift til din side. Det er her du har mulighed for at fremhæve sidens overskrift. Du skal derfor huske at dit title tag er det første brugerne lægger mærke til.

Du skal dog være opmærksom på flere elementer, når du udarbejder din title tag.

Title tag (overskriften):

  • Bør være mellem 50 – 60 tegn
  • Bør indholde det/de søgeord du ønsker opmærksomhed på
  • Gør det unikt – skil dig ud

Hvad er meta beskrivelse?

Meta beskrivelse (meta description på engelsk) er et kort resume af din sides indhold. Meta beskrivelsen er her du kan give en teaser til siden og hvad de kan forvente at læse om.

Der er dog nogle elementer du skal være opmærksom på, når du laver dine meta beskrivelser:

  • Bør være mellem 135 – 160 tegn
  • Vigtigt du ikke overskrider 160 tegn – nærmere beskrivelse længere nede
  • Præcis beskrivelse af sidens indhold

Du kan tjekke dine title tags og meta beskrivelser på linket her.

Screenshot af Morningtrains metachecker

Hvordan hjælper title tags og meta beskrivelser min SEO-optimering?

Title tags og meta beskrivelser er med til at skabe relevans omkring dine sider, og du vil derfor opleve at dine sider får mere organisk trafik. Title tag og meta beskrivelser, er de tekster forbrugeren ser først – så se dine meta tags som et udstillingsvindue.

Men hvordan påvirker title tag og meta beskrivelser så din onpage SEO? For at gøre det kort, så har title tag og meta beskrivelser ikke en direkte påvirkning på din placering på Google.

Det der derimod leder til en højere placering, er den øgede interesse du får på din snippet. For ved hjælp af title tag og Meta beskrivelse som skaber relevans for forbrugeren, vil klikraten stige. Og er der noget Google kan lide når det gælder din placering på Google, er det en øget klikrater og interesse fra forbrugerne.

Hvordan håndterer Google dine title tags og meta beskrivelser?

Google kan ændre i din title tag og meta beskrivelser, alt afhængig hvordan brugerne søger. Der er derfor ikke en garanti for at dine title tags og meta beskrivelser bliver vist præcis som du har skrevet dem.   

Som nævnt ovenfor, er der opsat nogle ”regler” om hvor lange dine title tags og meta beskrivelser må være. Og jeg vil klart anbefale, at du overholder dem for selv at have styr på, hvad der bliver vist, når forbrugeren finder din side.

Google er nemlig super ”smarte”, for hvis din meta beskrivelse er for lang, kan du risikere, at du får de berømte ”…”. Ligeledes hvis din beskrivelse er for kort, finder Google selv relevant indhold fra din side i stedet. Så for at du selv har kontrollen over, hvad der bliver vist, så vil jeg anbefale du overholder ”reglerne”.

Hello there
We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?