Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

september 7, 2024

10 ting, du skal forlange af din SEO leverandør

Tilbage til vidensunivers

Karsten Madsen

Karsten Madsen

Partner

Hvis du har følgende 10 ting in mente når du leder efter SEO-bureau er du godt på vej:

  1. Man kan ikke garantere topplacering.
  2. Forhold dig kritisk til prisen.
  3. Pas på med prædefinerede pakker.
  4. Sørg for altid at få analyseret din hjemmesides performance og muligheder.
  5. Bed dit bureau om at redegøre for anvendte metoder.
  6. Vær sikker på at dit bureau har styr på teknisk SEO.
  7. Hvor skal det gode content komme fra?
  8. Er der styr på linkbuilding?
  9. Hvordan er deres portefølje?
  10. Hvor ligger de selv på Google?

Synes du, at det svært at navigere i udbuddet af SEO-bureau? Eller har du måske haft en dårlig oplevelse med et SEO-bureau?

Det er ikke nemt at vælge den rigtige SEO-leverandør, fordi det kan være svært at vide, hvilke kritiske spørgsmål du skal stille. Derfor giver vi dig denne checkliste med 10 punkter, der sikrer, at du ved, om et SEO-bureau kan ”walk the walk”.

Tænker du ”Sikke en omgang ananas i egen juice”? Yup, korrekt! Men hvis du kan bruge vores erfaringer, er det kun en god ting – både for dig og os.

 

Morgan er forberedt og klar til at snakke med sit SEO bureau

Checklisten – 10 ting, du skal forlange af en SEO-leverandør

1. Undgå garantierne

Hvis en SEO-leverandør garanterer dig en topplacering, så skal du løbe væk – rigtig hurtigt. Medmindre du laver en specialaftale med Google selv, så er der ingen, som kan garantere noget på Google.

Hvis et bureau ser sig nødsaget til at love dig noget umuligt, så er det sjældent en positiv ting.

2. SEO-pakker til 1000 kr. om måneden giver sjældent topresultater

Dele af branchen kæmper hårdt på prisen, og det kan være fristerende at købe SEO for 1000 kr./md. Du skal bare være opmærksom på, hvad du får for de 1000 kr./md. For de etablerede SEO-bureauer er 1000 kr. ensbetydende med 1-2 timers arbejde, og det kommer man sjældent i toppen af Google af.

Hvis du bliver tilbudt en billig løsning, så spørg kritisk ind til, hvad du får for disse penge.

3. Udfordr pakkeløsningsmodellen

SEO-pakkeløsninger kan være dejlige til at danne sig et prismæssigt overblik. Men i praksis er det en god ide at lave en skræddersyet forløb, fordi alle cases er unikke. Ingen hjemmeside er ens, og det vil derfor være farligt at antage, at du skal bruge præcis den samme model som naboens virksomhed.

Hør derfor om dine muligheder for at lave et skræddersyet forløb. Her kan du også få en fornemmelse af, hvor meget din SEO-leverandør har sat sig ind i din branche og dine udfordringer.

SEO som pakkelæsning er sjældent en god idé

4. Bed om en startanalyse af din hjemmesides performance og dine søgeords-muligheder

Bliver du kontaktet af et SEO-bureau, som er klar til at gå i gang straks efter en samtale med dig, så er det igen tid til, at du løber hurtigt væk. Ligesom du aldrig ville have startet din virksomhed uden en plan, så kræver SEO for din hjemmeside også en plan.

Ethvert SEO-forløb burde starte med en rapport over din nuværende situation, som inkluderer:

  • dit udgangspunkt i dag
  • dine konkrete muligheder for flere besøgende på de udvalgte søgeord
  • en klar handlingsplan

Handlingsplanen skal indeholde velargumenterede estimater for din mulige fremgang, så du kan se, om investeringen svarer sig.

5. Bed bureauet om at redegøre for den anvendte metode

Din leverandør skal åbent og ærligt kunne forklare, hvilke metoder de bruger og hvorfor.

En dygtig SEO-leverandør ved, at søgemaskineoptimering kræver erfaring og er derfor ikke bange for at fortælle, hvordan de arbejder med din SEO. Vil din leverandør ikke forklare metoderne, når du spørger ind, så kan det skyldes, at leverandøren benytter ufine metoder, som kan skade din hjemmeside på længere sigt.

6. Check, at din leverandør har styr på teknisk SEO

SEO handler om meget mere end blot at indsætte de rigtige søgeord i en overskrift. Teknisk søgemaskineoptimering er optimering af din hjemmesides bagvedliggende kode og opsætning. Den tekniske del af søgemaskineoptimeringen er vigtig, da du ikke kommer øverst i søgeresultaterne, hvis du ikke har det rette fundament.

Du kan spørge din leverandør, om der er fokus på:

  • Korrekt brug af HTML-tags
  • Indlæsningshastighed
  • Styrkelse af domain authority

Hvis ikke leverandøren har styr på ovenstående, så er det igen tid til, at du løber væk.

Morgan kigger på teknisk SEO

7. Er der styr på, hvor det gode content skal komme fra?

Der kan være forskel på, om det er dig eller din leverandør, der står for indhold til hjemmesiden. Det kommer an på leverandøren, og det kan også være individuelt fra opgave til opgave. Normalt er det en kombination af indhold, som du leverer, og indhold, som din leverandør udarbejder.

Det vigtigste er, at kvaliteten af indholdet er i top. Indholdet skal være spændende og relevant for dine besøgende, så de bliver på din hjemmeside. Undgå derfor at købe deciderede SEO-tekster bare for søgeordenes skyld.

Din leverandør må heller aldrig prioritere søgemaskinerne højere end dine besøgende i forhold til brugervenlighed og indhold. Hvis din SEO-leverandør anbefaler at gentage et søgeord 5-10 gange på en underside, så har de ikke en forståelse af, hvordan søgemaskineoptimering fungerer.

8. Har din leverandør styr på linkbuilding?

En af de største faktorer inden for søgemaskineoptimering er links. Der skal være styr på interne og eksterne links. Du skal dog være opmærksom på, hvordan din leverandør skaffer de eksterne links, da de forkerte metoder kan få store konsekvenser for din hjemmeside.

Eksterne links skal være af god kvalitet, og de skal komme fra ordentlige og relevante hjemmesider. Kvalitet slår altid kvantitet.  Hvis din leverandør snakker om at skaffe mange links inden for en kort periode, skal du overveje at finde en anden leverandør

Morgan er i gang med at bygge et link

9. Kan din leverandør fremvise gode resultater?

Din leverandør skal kunne fremvise gode resultater fra tidligere kunder. Det er ikke nødvendigvis alle opgaver, som leverandøren kan vise frem af respekt for kunden, men leverandøren bør kunne vise en til tre gode referencer frem, hvor søgemaskineoptimering har haft stor betydning for kunden.

Hvis leverandøren kan vise gode resultater frem fra tilfredse kunder, så har du større sikkerhed for at blive behandlet godt og realisere dine mål med SEO.

Morgam med en graf der viser sammenhæng mellem omsætning og tid

10. Er dit SEO-bureau selv i stand til at komme i toppen af Google?

Et godt spørgsmål at stille din SEO-leverandør er, om de selv har taget deres egen medicin og selv rankerer højt på Google. Hvad enten deres kerneforretning er reklamebureau, digitalt bureau, SEO-bureau eller webbureau, så vil de dygtige SEO-leverandører ofte rangere højt på deres egne kerneområder.

Hvis leverandøren ikke rangerer højt på Google, er det en god ide at spørge, hvorfor det ikke er lykkes for SEO-bureauet, hvis de er så skarpe, som de påstår.

Jeg håber, at denne checkliste giver dig et overblik over, hvad du skal forlange af din SEO-leverandør, inden I indgår en aftale.

Stay tuned for flere tips om SEO. På gensyn!

Karsten Madsen Partner
Karsten Madsen
Partner
Er vores helt egen entreprenør. Karsten er iværksætter med stort ’I’, og har både tjents sin tid som direktør i Morningtrain og nu som direktør i en SaaS virksomhed. Karsten har været foredragsholder til flere erhvervsoplæg, haft sin egen artikelserie i erhvervsaviser samt deltaget i en række podcasts.
Hello there
We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?