Content
10. april 2025
Gated content er oftest ikke en god ide
Gated content var en effektiv strategi engang, men det er ikke længere magisk anno 2025. Det vinder ikke – Ikke i praksis.Vi har testet det. Flere gange. På forskellige kunder. Og resultatet er ret konsekvent: Når du ikke gemmer dit indhold bag en formular, får du mere data, flere handlinger – og i sidste ende…
Indhold
Derfor er vi ikke til det Hvad er gated indhold Øg din konverteringsrate Un-gated mulighederDerfor er vi ikke fan af gated indhold
Ja, vi ved det godt. “Men lead ads! Og MQLs! Og nurturing-flows!” [INDSÆT FLERE BUZZORD] – jaja. Det lyder godt på papiret. Men vi arbejder ikke med papir. Vi arbejder med performance.
Vi oplever altid, på tværs af cases, brancher og markeder, at når du gør dit indhold frit tilgængeligt – altså uden at kræve e-mail, telefonnummer m.m. – så sker der tre ting:
- Maskinen får noget mere at arbejde med. Du kan byde på dem, der faktisk har vist interesse. Ikke bare fordi de havde en tommelfinger på autoudfyld. Algoritmerne bag annonceringsmotorne arbejder bedst med en vis kvantitet af datapunkter. Og gater man indhold, så vil signifikant færre foretage handlingen vi ønsker, og deraf færre datapunkter.
- Flere gør det, du gerne vil have dem til. Se en video, læs en e-bog, klik sig videre. Fordi du ikke beder dem om noget til gengæld. Så du får altså dit materiale og brand ud i hænderne på flere potentielle kunder.
- Et større retargeting spor. Og du kan stadigvæk “nurture” dine potentielle kunder uden at have deres email. Du kan vitterligt lave retargeting kampagner på Googles display netværk, i Meta, Snapchat, og LinkedIn, for folk som har foretaget den handling du ønskede. Så du mister ikke 100% din krog i folk, bare fordi du un-gater dit indhold.
Det er altså en win-win-win. Mere data, flere signaler, mere performance. Uden at bygge en mur mellem dit budskab og brugeren.
Og lad os være helt ærlige: Hvis du har en følelse af, at du franarrede nogen deres oplysninger for at få en pdf downloadet – hvad er det så egentlig værd? Det øger også forventningen til det, som man har downloadet; at det kostede mig min email.
Hvis det, du har lavet, er så godt, at det er værd at gemme bag en form… hvorfor så ikke bare dele det med verden og lade det arbejde for dig?
Hov vent, hvad er “gated indhold”?
Gated indhold er det der klassiske “du må først få adgang, hvis du giver os din e-mail”-nummer.
Det er en meget klassisk marketingstrategi specielt benyttet af B2B virksomheder, til at generer flere leads, som man så kan behandle via løbende marketing indsatser (Marketing Qualified Leads).
Det kan være en pdf, whitepaper, brancheanalyse, en video eller en guide, som du først får, når du har udfyldt en formular med navn, jobtitel og email m.m.
I teorien lyder det som en smart måde at skaffe leads på, og det har også været en meget god praksis en gang. Men nu peger tingene altså på, at folk har en anden indstilling til gated indhold, og størstedelen fravælger at hente indholdet pga. de skal afgive noget information.
Derudover så opgiver op til 39% af de få personer, der så rent faktisk henter gated indhold ned falske kontaktinformationer. Så der er ikke så meget at vinde ved denne strategi længere.
Konverteringsrater for gated vs. non-gated indhold
Nu har vi været tydelige i hvad vores holdning er til gated indhold, men undersøgelser foretaget af (andre 😉) kloge hoveder viser, at det drastisk reducerer antallet af downloads, når man vælger af gate sit indhold.
Ifølge David Meerman Scott bliver indhold uden gate downloadet 20 til 50 gange mere end gated indhold. Det betyder, at for hver person, der udfylder din formular, er der potentielt 19 til 49 andre, der springer fra.
Hvad kan du gøre med dit indhold, hvis du ikke gater det?
Når du vælger at frigive dit indhold uden begrænsninger, åbner du op for en række muligheder:
- Øget rækkevidde og synlighed: Uden en formularbarriere er det mere sandsynligt, at dit indhold deles og når en bredere målgruppe.
- Etablering af autoritet: Ved frit at dele værdifuldt indhold positionerer du din virksomhed som en troværdig kilde og tankeleder inden for din branche.
- Forbedret SEO: Åbent indhold kan indekseres af søgemaskiner, hvilket kan forbedre din placering i søgeresultaterne og øge organisk trafik. Google elsker også, at du giver brugerne noget at engagere med.
- Retargeting målrettet hændelser: Du kan målrette dine retargeting-kampagner de personer, som har hentet dit un-gated indhold.
- Højere engagement: Brugere er mere tilbøjelige til at engagere sig med indhold, der er let tilgængeligt uden yderligere trin .
- Skub dit indhold på sociale medier: Nu når dit indhold ikke er bag lås og slå, så kan du jo sørger for, at det kommer ud i hænderne på så mange som muligt. Så du kan distribuerer de via annoncer på f.eks. LinkedIn og Meta, og på den måde nå ud til flere fra din målgruppe.
- Interaktive værktøjer: Udvikl værktøjer som prisberegnere eller behovsanalyser, der giver værdi til brugerne og opmuntrer dem til at vende tilbage til din side. Du kan se et eksempel på sådan en generator på siden her.
- Virtuelle kurser og webinars: Tilbyd online undervisning eller seminarer, der deler din ekspertise og engagerer dit publikum uden at kræve tilmelding. Eventuelt ligge gamle webinars offentligt tilgængeligt, så man kan se hvad man kan forvente.