Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

april 26, 2018

Sådan arbejder vi med linkbuilding, der skaber resultater

Tilbage til vidensunivers

Simon Lübiç Hedegård

Simon Lübiç Hedegård

Head of Growth & Partner

Vil du opnå succes med din SEO (søgemaskineoptimering), kommer du ikke uden om linkbuilding. Siden Googles spæde start har linkbuilding været en af de absolut vigtigste enkeltstående faktor for, om din hjemmeside bliver vist i toppen, når folk søger efter dine produkter/ydelser.

De seneste år har der været megen snak og spekulation om, hvorvidt linkbuilding stadig har lige så stor betydning, i takt med at faktorer som hastighedsoptimering, responsivt design, content og brugeradfærd begynder at spille en større rolle i Googles algoritmer.

Vores data viser dog, at linkbuilding stadig har en altafgørende effekt, hvis du vil til tops i Google. For neden ser du et eksempel på en af vores kunders organiske trafik, hvor vi udelukkende har arbejdet med linkbuilding hver måned.

På en periode på 6 måneder steg kundens organiske trafik fra Google med over 300%.

Graf over stigning i organisk trafik

Når vi arbejder med linkbuilding, kan vi opdele arbejdet i tre faser: analyse, eksekvering og opfølgning.

 

Illustration af faserne i linkbuilding

Konkurrentanalyse (analysefasen)

Når vi lægger linkbuildingstrategier for vores kunder, starter vi altid med at kigge på kundens nærmeste konkurrenter, som ligger bedst placeret i Google. Konkurrenter med topplaceringer på relevante søgetermer er nemlig hjemmesider, som har knækket koden til, hvordan man rangerer højt i Google.

Ved at lave en analyse af konkurrenternes linkprofil får vi indblik i, hvilke typer links konkurrenterne har, og hvilken autoritet linkene har. Dermed tilegner vi os vigtig og altafgørende viden om, hvorfor konkurrenterne rangerer godt i Google. På den måde kan vi kortlægge vores kommende linkbuildingarbejde og bedømme, hvor vi skal lægge vores indsats for at opnå den maksimale effekt i Google.

Da vi har kunder, som vi kun arbejder et par timer for om måneden, er det vigtigt for os, at de timer bliver brugt så effektivt som muligt. Derfor skal vi have en klar linkstrategi fra måned til måned, så vi ved, hvor vi skal lægge den nødvendige indsats, der i sidste ende giver kunden en øget trafik og dermed en øget omsætning.

Illustration af konkurrentanalyse

Konkurrentanalysen i praksis

Lad os sige, du sælger lamper. Du vil gerne ligge på 1. pladsen, når folk søger på ”lamper”. Desværre ligger du på en 4. plads.

Ved at lave en konkurrentanalyse hiver vi en masse interessante data frem (nedenstående data er fiktive, da dette blot er et tænkt eksempel). Her ser vi, at konkurrenterne på 1., 2. og 3. pladsen har følgende linkprofiler:

 1. Lampekongen.dk (3 stærke autoritære links, 10 links fra relevante lampeblogs)
 2. Lampeeksperten.dk (3 stærke autoritære links, 3 links fra relevante lampeblogs)
 3. Lampemesteren.dk (1 stærkt autoritært link, 2 links fra relevante lampeblogs)
 4. Dig (1 stærkt autoritært link, 4 profillinks, 1 link fra mormors blog)

Her kan vi konkludere at for at opnå en 1. plads på søgeordet ”lamper”, er det vigtigt, vi går efter at skaffe en masse relevante links fra lampeblogs og branchehjemmesider inden for lamper og lyskilder.

For at skubbe din lampebutik op på en 1. plads vil vi fokusere på at skaffe flere relevante links og flere autoritære links, så vi opnår en bedre, stærkere og mere relevant linkprofil end konkurrenten på 1. pladsen.

Som minimum går vi altid efter at skabe en linkprofil, som er lidt bedre end 1. pladsen, så vi lige akkurat kan få kundens hjemmeside op på 1. pladsen – mere skal der ikke til.

Så hvis din konkurrent får 5 links om måneden, skal du minimum skaffe 7 links om måneden, hvis du vil bevare føringen i Googles søgeresulater. I nogle tilfælde skal der kun få links til, mens andre kræver en større og mere vedvarende indsats, før kunden sniger sig op på 1. pladsen.

Kunsten i god linkbuilding er at gøre det en smule bedre end de bedste i branchen – uden at det virker unaturligt i Googles øjne. Det er dog lettere sagt end gjort, og på konkurrenceprægede markeder kræver det mange ressourcer at opnå en bedre linkprofil end konkurrenterne.

I visse brancher er det urealistisk at opnå en bedre linkprofil end konkurrenterne. Dette gælder især, når vi arbejder med meget konkurrenceprægede brancher, hvor vores kunde er oppe i mod giganter med tusindvis af indgående links.

I stedet for at prøve at vinde hele markedet inden for branchen fokuserer vi på at få bestemte landingssider og søgeord til at rangere godt inden for bestemte nicheområder.

For selv om kundens overordnede domænelinkprofil ikke er i nærheden af konkurrenternes, er der stadig mulighed for at dominere bestemte nicher i den pågældende branche.

Lad os sige, du sælger lamper, og konkurrencen er meget hård. I stedet for at vi begynder at arbejde på at skaffe 1. pladser inden for brede, konkurrenceprægede søgeord som ”lamper”, prøver vi at finde nicher i lampebranchen, hvor vi kan dominere i søgeresultaterne.

Her skal der en mindre linkbuildingindsats til, men til gengæld er den effektiv og giver gode resultater. Det kunne f.eks. være inden for bordlamper, hvor vi fokuserer på at skaffe lukrative placeringer på søgeord som ”bordlamper”, ”billige bordlamper”, ”sorte bordlamper” osv.

På den måde kan vi hjælpe den lille lampeshop med at få en mindre bid af kagen, uden vi skyder med spredehagl og opnår middelmådige resultater. Når vi arbejder med denne linkstrategi, er det vigtigt, at kunden lever op til visse krav. Dette hjælper vi også kunden med at opnå:

 • De specifikke landingssider skal have flere og bedre indgående links end konkurrenterne
 • Den interne linkbuilding til specifikke landingssider skal være veludført
 • Domænet skal have en fornuftig linkprofil
 • De specifikke landingssiders indhold skal være bedre end konkurrenternes

Det overordnede indhold på domænet skal være af høj kvalitet
Hvis vi kan sætte kryds ud for disse parametre, kan det sagtens lade sig gøre at opnå gode placeringer og dominere i et nicheområde, selv om domænets overordnede linkprofil ikke er bedre end konkurrenternes.

Når vi lægger en linkstrategi, går vi efter at skabe en naturlig og bred linkprofil. Man skal passe på, at man ikke får en fuldstændig skævvredet linkprofil, som skiller sig unaturligt ud fra konkurrenterne, hvilket i værste tilfælde kan medføre en straf.

Så hvis et SEO bureau garanterer dig flere hundrede links om måneden, skal du være på vagt, da du højst sandsynligt får links fra en masse spamssider, der i sidste ende kan give dig en straf i Google.

Udover at konkurrentanalysen giver et fingerpeg om, hvor vi skal lægge den nødvendige indsats, kan konkurrentanalysen også afsløre en masse spændende linkmuligheder.

Når vi laver konkurrentanalyser, finder vi ofte konkurrentlinks, som vi kan kopiere. Det kan f.eks. være brancheorganisationer, hvori vores kundes konkurrenter er nævnt med link, men hvor vores kunde ikke er nævnt.

Konkurrentanalysen giver os også en masse inspiration og spændende idéer til, hvordan vi skal vinkle vores outreach linkbuilding for at skaffe samme type links som konkurrenterne.

 

Ankertekstanalyse (analysefasen)

Et ankertekstlink er den sætning eller ord, der bliver gjort til et aktivt link. Dette aktive link linker så til en specifik side. Det kunne f.eks. være ordet ”SEO bureau”.  Arbejdet med ankertekster spiller stadig en vigtig rolle, hvis du ønsker at opnå succes med dit linkbuildingarbejde. Neden for ser du eksempler på forskellige typer ankertekster, som vi arbejder med:

Exact ankertekst. Det søgeord vi gerne vil rangere på i Google f.eks.:

”Vi er et digitalt marketing bureau, der laver online markedsføring.”

Sætningsmatch ankertekst. Indeholder det søgeord vi gerne vil rangere på:

”Hos Morningtrain laver vi digitalt marketing, der skaber salg.”

Brand ankertekst. Her er ankerteksten navnet på selve brandet:

Morningbound er et digitalt marketingbureau, med fokus på B2B markedsføring.”

URL ankertekst. Her er ankerteksten den specifikke URL:

”Her kan du læse mere om online markedsføring hos Morningtrain: https://morningbound.dk/marketing-bureau/

Generisk ankertekst. Her indeholder ankerteksten ikke det specifikke søgeord vi ønsker at rangere på:

”Hos Morningtrain leverer vi datadreven online markedsføring med fokus på din bundlinje. Læs mere her.”

I gamle dage spillede det en kæmpe rolle, hvad der stod i ankerteksterne. Her kunne man hurtigt opnå 1. placeringer i Google blot ved at have en masse eksakte ankertekster, som indeholdt det søgeord man ønskede at rangere på.

I 2008 udtalte Googles stiftere, Sergey Bin & Larry Page:

“The text of links is treated in a special way in our search engine. Most search engines associate the text of a link with the page that the link is on. In addition, we associate it with the page the link points to. This has several advantages. First, anchors often provide more accurate descriptions of web pages than the pages themselves.”

I og med at ankerteksterne havde en kæmpe indflydelse på ens rangeringer, blev der også manipuleret med dem i stor grad – det førte til mange sjove søgeresultater. Et kendt eksempel er, at søgte man efter ”miserable failure” på Google, var det en biografi af George W. Bush, der lå på 1. pladsen.

Google søgning screenshot

Her er det tydeligt, at en eller flere (muligvis demokratere ;-)) linkede ud fra en masse hjemmesider og ind til George W. Bushs biografi med ankerteksten ”miserable failure”.

Fordi det var så nemt at manipulere med ankertekster, rullede Google en større opdatering ud, der satte en stopper for det grove misbrug. Det betød, at mange hjemmesider mistede topplaceringer i Google grundet deres overdrevne brug af eksakt ankertekster.

Selv om det er blevet sværere at manipulere med eksakte ankertekster med det formål at opnå topplaceringer på specifikke søgeord, så spiller ankertekster stadig en vigtig role. Nu handler det mere om at opnå en naturlig fordeling af ankertekster, der ikke får Google til at rynke på næsen.

Når vi skal lægge en strategi over, hvorvidt vores fokus skal være på at skaffe flere eksakte ankertekster, flere sætningsmatch ankertekster eller noget helt tredje, starter vi ud med at analysere de bedste konkurrenter på markedet.

På den måde får vi en god fornemmelse af, hvad normen er i branchen. Hvis vi kan se, at de bedst placerede konkurrenter rangerer på søgeord, hvor deres hjemmeside har mange indgående links med det eksakte søgeord i ankerteksten, ved vi, at vi skal arbejde mere med det område for at komme op på deres niveau.

I enkelte brancher er der ingen eksakte ankertekster hos konkurrenten – her er størstedelen af ankerteksterne generiske. I sådanne tilfælde træder vi meget varsomt, når vi skal arbejde med en ankertekst strategi. Hvis der pludseligt sker en stigning i eksakte ankertekster, virker det mistænksomt i Googles øjne.

Når det kommer til brugen af ankertekster, går vi altid efter at skabe en varieret ankertekstprofil, hvor vi arbejder med alle former for ankerteksttyper. Og alt afhængig af branche lægger vi mere fokus på bestemte ankerteksttyper. På den måde holder vi vores kunder på den sikre side, så de ikke er i farezonen for at blive straffet af Google.

Vi overvåger også løbende vores kunder, så vi er sikre på, at der ikke pludseligt stikker noget ud, som virker unaturligt i Googles øjne.

 

OUTREACH LINKBUILDING (2. EKSEKVERING)

Når vi har lagt den nødvendige linkanalyse og -strategi, har vi det helt rigtige grundlag for at eksekvere linkbuildingarbejdet. Arbejdet med at skaffe links til en hjemmeside hedder også outreach linkbuilding – det er her, vi som bureau er ude at skaffe de stærke og nødvendige links, der skal hjælpe vores kunde med at rangere bedre i Google.

Inden for outreach linkbuilding findes der forskellige arbejdsmetoder. Neden for kommer vi ind på nogle af dem.

 

Illustration af outreach linkbuilding

Mentions

En af de mest effektive linkbuildingstrategier, som vi arbejder med, er at skaffe links fra hjemmesider, der allerede har omtalt vores kunde men uden der linkes til dem. Det kunne f.eks. være i en artikel, hvor vores kunde er omtalt, men hvor der ikke er et aktivt link til deres hjemmeside. I sådanne tilfælde ringer vi ofte til webmasteren for at høre, om kunden kan få et link retur, nu hvor de alligevel er nævnt.

Det er vigtigt, du forbereder dig, før du hiver fat i de forskellige webmastere for at høre, om kunden kan få et link retur. Med den rigtige strategi, vinkel og psykologi oplever vi ofte en meget højere konverteringsrate, når vi arbejder med at skaffe links fra mentions.

Det kan du læse meget mere om længere nede i dette indlæg.

Linknetværk

En stor fordel ved at være linkbuildingkunde hos os er, at vi besidder et kæmpe netværk af webmastere, medier og samarbejdspartnere, hvori vi har mulighed for at poste en artikel eller skaffe et link fra. På nuværende tidspunkt har vi flere hundrede hjemmesider i vores netværk.

Det er alt fra større nyhedsmedier til bestemte nicheblogs. Vi har opbygget vores netværk over mange år, hvilket gør, at vi har et bredt katalog af forskellige linkmuligheder. Vi kan derfor håndplukke de bedste og mest relevante links, så vores kunder får de bedste resultater.

Fordelen ved vores kæmpe netværk af webmastere, samarbejdspartnere og medier er, at vi ved, at vi måned for måned kan skaffe relevante og gode links til vores kunder, og at vi har mulighed for at selv bestemme, hvilke landingssider linkene skal pege hen mod, samt hvilke ankertekster der skal bruges.

Derudover kan vi ofte nemt og hurtigt kopiere vores kundes konkurrenters links, hvis vi ser, at de har et link hos en af vores samarbejdspartnere.

Vores mange års erfaring med linkbuilding har også givet os unik viden om, hvordan vi skaffer links fra bestemte sider, som vi løbende støder ind i under linkbuildingarbejdet. Vores linknetværk og erfaring betyder dermed, at vi arbejder målrettet og effektivt, hvilket i sidste ende kun giver vores kunde mere værdi.

Link claiming

Ved en stor del af vores kunder arbejder vi med at rette døde links samt links, der peger på forkerte sider. Når vi arbejder med link claiming, støder vi ofte på mange lavthængende frugter, der hurtigt kan udnyttes til at give en positiv effekt.

F.eks. har vi kunder, der tidligere har skiftet domænenavn. Her hiver vi fat i alle de steder på nettet, der linker til det gamle domæne for at få webmasteren til at linke til det nye domæne. Man finder tit lavthængende frugter i arbejdet med link claiming, og derfor er det en opgave, som bør prioriteres først.

Researchen og psykologien bag outreach linkbuilding

For at opnå de bedste resultater i arbejdet med outreach linkbuilding arbejder vi med bestemte forberedelser og psykologiske strategier. Det er her, linkbuilding bliver sjovt. Hvis du mestrer dine psykologiske vendinger og formuleringer, vil du hurtigt opleve mærkbare resultater i din outreach-indsats.

Du skal altid sætte dig i modtagerens sted og spørge dig selv: Hvorfor skal de linke til dig? Hvis du bare skriver og ringer med henblik på at få et link retur, giver det sjældent positive resultater.

Giv webmasteren en grund til at linke til dig

Lad os sige, du sælger svømmebriller, og du vil rigtig gerne have et link fra en svømmeblog. Svømmebloggen linker ikke bare ud til hvem som helst, så derfor skal du give webmasteren en årsag til at linke til dig. Måske har svømmebloggen nyligt skrevet et blogindlæg om svømmebriller – og din svømmewebshop har tilfældigvis en guide om svømmebriller. Derfor kan du spørge svømmebloggen, om de vil linke til din guide om svømmebriller. Ordlyden kunne lyde således:

”Hej …

Jeg kan se, at du har et blogindlæg om svømmebriller, som jeg finder særlig interessant, da jeg selv arbejder og har en interesse inden for dette felt. Dog synes jeg, at der mangler mere information om selve købsprocessen.

På min svømmewebshop har jeg for nylig lavet en uddybbende guide om, hvad man skal være opmærksom på, når man køber svømmebriller. Jeg tænkte, at den ville være meget relevant at linke til i denne sammenhæng.

Jeg vil derfor høre, om du kunne have interesse i at give dine læsere en bedre læseoplevelse ved at linke til denne guide: www.svømmewebshop.dk/svømmebrille-guide.

Venlig hilsen ….”

Her formår du at give webmasteren en reel værdi, som kan skabe værdi for sitets læsere. Intet i verdenen er gratis, og det gælder også linkbuilding. I 99% af alle tilfælde ønsker webmasteren noget retur, før de går med til at linke.

Her er et par idéer til, hvordan du skaber værdi for webmasteren:

 • Lav relevant content, som gavner webmasterens læsere
 • Lav en byttehandel – du hjælper webmasteren med en opgave og får et link som belønning
 • Lav et brugbart gæsteindlæg på webmasterens blog, hvor du linker til din egen side

Antag at webmasteren har lavet en fejl

Når vi arbejder med at skaffe links fra steder, hvor vores kunder er nævnt, undgår vi at lave standardmails som disse:

”Hej

Jeg skriver fra ….

Jeg kan se, at vi er nævnt i denne artikel: www.eksempel.dk/eksempel

Kan I tilføje et link til vores side?”

Med den type mail vil det hurtigt lyde som om, at du beder dem om at gøre dig en tjeneste (hvilket du reelt set også gør). Har du skrevet til et større medie, kan det sagtens være, at du ikke får noget svar retur, da mailen lyder alt for tiggende.

Selv om du beder webmasteren om at gøre dig en tjeneste, skal du vinkle mailen på en måde, så det fremstår som om, at det er webmasteren, der skylder dig en tjeneste. Ordlyden kunne i stedet være som følgende:

”Hej

Jeg skriver fra digitalt bureauet Morningtrain.

Jeg blev opmærksom på, at I har glemt at indsætte et link til vores hjemmeside i jeres artikel: ….

Lige nu lyder sætningen således:

”Hos Morningtrain laver de webudvikling og online markedsføring”

Her mangler der et link, så sætningen kommer til at se sådan ud:

”Hos Morningtrain laver de webudvikling og online markedsføring”

Ring til os på 71 99 55 30 hvis I mangler hjælp til noget”

Med den type mail får du det til at lyde som om, at det er webmasteren, som har lavet en fejl. På den måde fremstår du mere som en, der gerne vil hjælpe. Mailen er også opbygget sådan, at webmasteren ikke skal tage en beslutning men blot skal gøre det, der bliver nævnt.

Derudover er mailen også sat overskueligt op, så man som webmaster ikke er tvivl om, hvor linket skal placeres.

Bliver folk i tvivl om, hvad de skal gøre, og hvorvidt det er ok for deres chef, sker der ikke noget.

Slutteligt opfordrer vi webmasteren til at ringe til os, hvis de skal have hjælp til noget. Dermed viser du, at du har en oprigtig interesse i, at opgaven bliver løst, og samtidig fremstår mailen mere seriøs og vigtig.

En webmaster gider heller ikke bøvle med at ringe ud, og derfor er det nemmere bare hurtigt at indsætte et link.

OPTIMERING AF INTERN LINKBUILDING OG LINKSTRUKTUR (2. EKSEKVERING)

Intern linkbuilding

 

For at få det maksimale ud af den eksterne linkbuilding indsats er det et krav, at den interne linkbuilding og linkstruktur spiller 100 procent. Den interne linkbuilding er ofte et overset område, når man snakker om linkbuilding. Det er rigtig ærgerligt, for man kan få rigtig meget ud af at arbejde med dette område. Et godt eksempel på nogle der har en fin intern linkstrukter er f.eks. paulun.dk

Illustration af linkbuilding struktur

Hvad er intern linkbuilding?

Intern linkbuilding handler om, at du optimerer de interne links på din hjemmeside. Formålet er at give Google en bedre idé om, hvilke af dine sider der er vigtige, samt hvilke sider og søgeord der skal rangere bedre i Google.

Arbejdet med intern linkbuilding kan have flere fordele, men nedenstående 3 grunde er de primære årsager til, hvorfor intern linkbuilding er en vigtig del af den samlede linkbuildingindsats.

 1. Intern linkbuilding sender den eksterne linkværdi videre til andre interne sider

Lad os antage, du har en masse eksterne links, der linker ind til forsiden af dit lampesite. Når du f.eks. linker fra forsiden til undersiden om ”bordlamper”, videregiver du noget af den eksterne linkværdi fra forsiden til undersiden. På den måde får du det maksimale ud af dine eksterne links, da du fordeler linkværdien ud over flere sider.

Når vi arbejder med intern linkbuilding, lægger vi ofte ud med at finde siderne med de stærkste eksterne linkprofiler. Herefter kan vi arbejde med den interne linkstruktur på disse sider, så vi får mest muligt ud af den eksterne linkjuice.

 1. Intern linkbuilding fortæller Google, hvilke interne sider der er vigtige

Når du aktivt linker rundt til dit websites forskellige sider, giver du hurtigt Google en idé om, hvilke af dine sider der er vigtigere end andre. Du har sikkert nogle sider, der konverterer bedre end andre. Når du ofte linker til dem, fortæller du Google, at disse sider er vigtigere end de andre. Dermed er der større chance for, at dine vigtigere sider bliver vist først i søgeresultaterne.

 1. Intern linkbuilding hjælper Google med at forstå, hvad de forskellige sider omhandler

Ved at arbejde med intern linkbuilding hjælper du Google til at forstå, hvilke undersider der handler om hvad. Du må aldrig glemme, at Google er en robot, der løbende gennemgår millioner af sites. Derfor skal du gøre det nemt og overskueligt for Google, og det gør du ved at fortælle, hvad de forskellige undersider omhandler.

Lad os sige, forsiden af dit lampesite ligger på en 1. plads i Google, når folk søger på søgeordet ”bordlamper”.  Selv om det er fedt at ligge på 1. pladsen, ville du give brugerne en meget bedre oplevelse, hvis det var din underside om bordlamper, der lå på 1. pladsen, fordi du så giver brugerne, hvad de leder efter.

I dette tilfælde kan du indsætte et link til undersiden om bordlamper i forsideteksten. Linket kunne se ud som følgende:

Du kan læse mere om bordlamper her.

Når Google kommer forbi din forside, ser den, at du linker til bordlampesiden, fordi ordet ”bordlamper” indgår i teksten. På den måde ved Google, at din ”bordlampe”-side er relevant inden for emnet bordlamper. Forhåbentlig vil der så være en større chance for, at din underside om bordlamper bliver vist på 1. pladsen, når folk søger efter bordlamper på Google.

Det er ikke kun i teksten, at vi arbejder med den interne linkbuilding – vi kigger også på billederne. Billedernes titler og ALT tags er områder, der tit kan optimeres og forbedres.

Google kan desværre ikke læse, hvad der står på et billede. Derfor benytter søgemaskinen billedets ALT tag og filnavn til at få en idé om, hvad billedet handler om.

Vi bruger derfor billeder aktivt, når vi optimerer den interne linkstruktur. Hvis en hjemmeside om lamper f.eks. indeholder et billede af bordlamper, vil det ideelle ALT tag og filnavn lyde a la følgende:

ALT tag: ”Bordlamper på et havebord”

Filnavn: ”Bordlamper”

Case: Pfeiffer Plastikkirurgi

Et godt eksempel på intern linkbuilding kan ses på Plastikkirurgi.dk. Virksomheden er en klinik, som tilbyder plastikkirurgi i Roskilde. Pfeiffers hjemmeside rummer mange forskellige landingssider som hvert har deres formål og skal derfor prioriteres forskelligt på Google.

I dette tilfælde ville vi gerne have deres specifikke behandlinger op på Google og har derfor valgt intern linkbuilding til, at prioritere disse sider i Googles øjne. Et eksempel på en vigtig side kunne være denne landingsside eftersom, at søgninger på “brystforstørrelse med eget fedt” ofte er mere købeklare end søgninger på kun “brystforstørrelse”. Dette kendetegnes ofte ved at søgningen på produktet eller servicen bliver mere og mere specifik.

Hvis man kigger rundt på hjemmesiden vil man finde mange interne links til diverse behandlinger, hvis pointe er at gøre navigationen lettere samt prioritere specifikke sider i Google.
Herudover anvendes den eksakte ankertekst ofte for, at hjælpe Google med at forstå hvad siden handler om.

OPFØLGNING PÅ OUTREACH LINKBUILDING (3. OPFØLGNING)

 

Når vi har arbejdet med outreach linkbuilding, er det vigtigt, at der bliver fulgt op på det udførte arbejde. Hvis der ikke bliver fulgt op på de opringninger og mails vi har foretaget, vil der være en stor chance for, at vi ikke får det maksimale output ud af vores indsats.

Derfor noterer vi alle de webmastere, medier og bloggere, som vi løbende hiver fat i, så vi fastholder et skarpt overblik over, hvem vi skal hive fat i igen.

I nogle tilfælde har webmasteren sat et forkert link ind, og det skal selvfølgelig rettes. Andre gange skal webmasteren have endnu en mail. Ved at følge op på vores outreach linkbuilding sender vi også et signal om, at vi har en oprigtig interesse.

Opfølgningen er en vigtig del af outreach-arbejdet, da der allerede er lagt et stort forarbejde i at udforme en solid outreach-indsats. Vi oplever ofte, at der skal to mails til, før webmasteren rykker på sig, og vi opnår den ønskede handling.

 

Outreach linkbuilding opfølgning

DE SIDSTE ORD HERFRA: GÅ ALTID EFTER DEN BREDE OG NATURLIGE LINKPROFIL

 

Hvis du selv ønsker at gå i kast med linkbuilding, bør du altid fokusere på at skabe en bred og naturlig linkprofil. Vores erfaringer viser, at domæner med brede og naturlige linkprofiler ofte er dem, som performer bedst i søgeresultaterne. Det er en sund og langsigtet linkstrategi at satse på, hvis du vil opnå de bedste resultater i Google.

Det betyder, at du så vidt muligt skal undgå kun at fokusere på én type link. Hvis du f.eks. kun bygger links af én type, kommer din linkprofil hurtigt til at fremstå unaturlig og skævvredet, hvilket kan påvirke dit site negativt.

Du skal skabe en linkprofil, som har en god variation af links, herunder kommentarlinks, profillinks, medielinks, forumlinks, links fra mormors blog, links fra venner og familie, relevante links, stærke links, links fra brancher m.m.

Naturlige linkprofiler har alle former af links uanset branche.

Eksempel:

Du har en hjemmeside, som har eksisteret i 5 år. Hjemmesiden har lækkert indhold og mange daglige besøgende. Og selv om du aldrig lavet linkbuilding, vil du kunne se, at du allerede har links fra forskellige steder, og at der er variation mellem linktyperne.

Det er den slags linkprofil vi skal skabe – bare stærkere og med mere volumen.

Uanset din situation bør du primært fokusere på at skaffe relevante og stærke links, mens du sideløbende anskaffer dig andre typer links.

 

Tak fordi du læste med. Hvis du selv vil i gang med linkbuilding, kan vi anbefale vores egen liste med gratis links, som du kan lave her og nu, det er en god måde at komme i gang på. Derudover kan du også læse om, hvordan man arbejder med linkbuilding.

Simon Lübiç Hedegård Head of Growth & Partner
Simon Lübiç Hedegård
Head of Growth & Partner
Er Morningtrains marketing/forretningsudvikler-geni. Simon har arbejdet med SEM i 6 år, og han er fra den gamle skole, hvor han skulle gøre det hele selv. Simon har defineret Morningtrains leadgenereringsframework og derudover så er han hjernen bag vores seneste leadgen software Morningtrack™.
Hello there
We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?