Paid Social

25. april 2017

Få succes med din Facebook-annoncering

Indhold

Introduktion Omtanke påkrævet Kendskab Overvejelse Konverteringer Lær brugeren at kende Annoncer der ikke virker

At markedsføre på Facebook kan godt føles som at smide penge ned i et sort hul, hvis man ikke ved, hvilke knapper man skal trykke på.

Mængden af opslag, der bliver lagt op er enorm! Facebook står for tæt på 20% af markedet for digital annoncering kun overhalet af Google, og med omkring 8 millioner aktive annoncører på tværs af all Facebooks platforme, er det et rigtig stærkt valg for virksomheder, som gerne vil kigge ind i annoncering på SoMe.

Så hvordan fanger du din målgruppe? Hvordan skaber du blikfang?

Her giver vi dig et par eksempler på, hvad vi har gjort med vores Facebook-annonceringer. Læs med, og bliv klogere på, hvilke annoncer der virker i Facebook, og hvilke der ikke gør.

First things first

Skal vi starte helt from scratch, så er det første, du skal overveje, hvad formålet med din annoncering er. Hvad vil du opnå? Hvem vil du fange? Og hvorfor? Facebook spørger dig faktisk også lidt om det samme, når du opretter annoncer i deres annonceværktøj.

Her kan du vælge mellem forskellige kampagneobjektiver inddelt i kategorierne kendskabovervejelse og konvertering.

Screenshot fra Facebook ads manager

Sådan ser dine annonceringsmuligheder ud i Facebook Ads Manager

Inden for hver kategori opstilles der forskellige annonceringsmetoder, som skal understøtte dit mål for annonceringen.

Som du sikkert ved, er der kæmpe forskel på at markedsføre med brandkendskab for øje og med konverteringer for øje – det kræver forskelligartede approaches.

I Morningbound arbejder vi ikke med alle tilgængelige annonceringsmetoder, men kun et udvalg. Disse er trafik, interaktion, videovisninger og leadgenerering. Mere om det længere nede i indlægget.

Som noget gennemgående er det dog vigtigt, at du ved, hvem din målgruppe er, og hvad din målsætning er.

Facebook-annoncering kræver omtanke

Der er rift om pladsen og kunderne på Facebook, så det er vigtigt, at dine annoncer skiller sig ud i feedet. Du skal ikke være bange for at være anderledes, for det vil tale til din fordel i annonceringsræset. Så kan du sætte flueben ud for alle nedenstående punkter, er dine annoncer til UG med kryds og slange:

  • Din overskrift er fængende og salgsladet
  • Dit indhold er relevant for målgruppen
  • Din landingpage er relevant
  • Du bruger emojis
  • Du bruger video
  • Du bruger farverige billeder (gerne med grafiske detaljer lagt henover)
  • Du splittester forskellige budskaber og målgrupper for at finde ud af, hvad der virker bedst

Som tommelfingerregel bør du altid holde dit budskab “above the fold“, dvs. oven over “læs mere”-knappen, som kommer, hvis man skriver tilstrækkeligt meget tekst. Du kan ikke regne med, at folk vil trykke på “læs mere”, så skriv hvad du har på hjerte allerede fra start af. Så er du sikker på, at folk ser dit budskab.

En anden interessant iagttagelse, som vi har gjort, er, at videoer generelt trumfer billeder rent performancemæssigt. Vi har dog set undtagelser, hvor billedannoncen har konverteret bedre end videoannoncen. Derfor er det så vigtigt at splitteste forskellige budskaber og indhold, fordi du på forhånd ikke kan vide, hvad der performer bedst.

Kendskab

Kendskabskategorien i Business Manager er opdelt i målsætningsemnerne “Kendskab til brand”, “Lokalt kendskab” og “Rækkevidde”.

Som noget gennemgående handler denne kategori om at danne noget reach og skabe et kendskab – eller udvide den nuværende – til din virksomhed.

Video-testimonials er en genial måde at skabe reach på. De skaber en wow-faktor og resulterer ofte i flere clicks end almindelige billeder.

Sådan gør du

Gå ind i Meta Business Suite under “Annonceadministrator” og tryk “Opret annonce”. Vælg en af de to kategorier og navngiv kampagnens navn.

Jeg har valgt kategorien “Kendskab til brand”.

Herefter skal du definere kampagnens målgruppe – tilføj brugerdefinerede målgrupper eller kopimålgrupper, placeringer, alder, køn og sprog.

Definér nu budget og tidsplan (hvor mange penge vil du bruge på kampagnen, og hvor længe skal kampagnen køre?).

Layout i Facebook Business Manager: Definér mplgruppe, budgettet og tidsplanen
Placeringer, budget og tidsplan i Facebook Business Manager

Tryk “Fortsæt”.

Nu skal du vælge format:

Facebook Manager: Vælg kampagnens format

Som beskrivelserne på de forskellige formater angiver, kan du oprette forskellige kampagner – med et eller flere billeder, en video, som diashow eller en kombination af billede og video.

Bagefter skal du lave kampagnens tekstindhold og vælge den Facebookside, som skal køre kampagnen.

Facebook-kampagne i Facebook Business Manager: Side og tekst-definition
Facebook-kampagne i Facebook Business Manager: Side og tekst

Nu er kampagnen køreklar.

Overvejelse

Der er særligt to annonceringsløsninger inden for kategorien overvejelse, vi er vilde med at bruge: Interaktion og leadgenerering.

Interaktionsmålsætningens beskrivelse hedder: “Få flere interaktioner for opslag, synes godt om, begivenhedssvar og tilbud”.

Interaktionsdelen har vi haft gjort brug af i flere omgange – dog har vores største succes været i samarbejde med vores kunde Bloomit.

Som blomstervirksomhed handler det især om at kende sin målgruppe og ikke mindst sine konkurrenter – og så at tænke kreativt i forhold til markedsføring.

Eksempel: I samarbejde med Bloomit afholdt vi i oktober 2016 en FlowerAwards-konkurrence. Konkurrencen bestod i at få Bloomits følgere til at interagere med os ved at tage et billede af deres blomster. Dem med de flotteste blomsterbilleder blev belønnet med et gavekort til Bloomit.

Bloomits synlighed tidoblede i oktober måned, og deres hjemmeside fik ca. 60.000 organiske sidevisninger. Alt sammen som et resultat af interaktionsløsningen og organisk deling.

Leadgenerering er en løsning, som kan føre til flere salgsleads: F.eks. e-mailadresser fra interessenter eller potentielle kunder.

Vores helt store vinder inden for de sidste måneder er vores lead ad med 10 designhacks.

Bloomit FlowerAwards 2016

Bloomit FlowerAwards

Screenshot af Morningtrain Facebook annonce

Det her er en af vores aktuelle lead-annoncer. Læg mærke til, hvordan tekst og billede spiller smukt sammen med formatet.

Ovenstående lead-annonce kører lige nu som del af vores top funnel- og retargeting-annoncering. Som du kan læse i annoncen, så kan man hente en gratis e-bog om hastighedsoptimering, mod at man tilmelder sig vores fantastiske nyhedsbrev.

I skrivende stund har vores seneste leadkampagner skaffet os 757 sign ups til 14 kr. stykket. Det er altså en lillebitte pris at betale for at få lov til at kontakte folk direkte på e-mail.

Sådan gør du

Gå ind i Business Manager under “Annonceadministrator” og tryk “Opret annonce”. Vælg en af de fem kategorier og navngiv kampagnens navn.

Jeg har het valgt “Leadgenerering”.

Leadgenereringsannoncering i Facebook Business Manager: Navngiv kampagnen

Som noget nyt kan du allerede her sætte kryds i kassen: “Opret splittest” for at teste succesraten på dine kampagner.

Herefter skal du – ligesom med de andre kampagnekategorier – definere kampagnens målgruppe. Tilføj brugerdefinerede målgrupper eller kopimålgrupper, placeringer, alder, køn og sprog.

Definér nu budget og tidsplan (hvor mange penge vil du bruge på kampagnen, og hvor længe skal kampagnen køre?).

Vælg også hvilken side, din kampagne skal køres på.

Leadgenereringsannoncering i Facebook Business Manager: Side- og målgruppedefinition
Leadgenereringsannonceringer i Facebook Business Manager: Side- og målgruppedefinition

Tryk på “Fortsæt”.

Nu skal du vælge kampagnens format: Hvordan skal den se ud?

Tilmed skal du nu udforme kampagnens tekstmæssige indhold samt beslutte, om kampagnen skal køre med et eller flere billeder, video eller som et diasshow.

Leadgenereringsannonceringer i Facebook Business Manager: Vælg format

Når formatet er valgt, skal du skrive kampagnens budskab.

Leadgenereringsannonceringer i Facebook Business Manager: Skriv teksten

Konverteringer

Konverteringsannonceringerne på Facebook hjælper dig med at skabe opmærksomhed på din webshop, dit website eller din fysiske forretning, f.eks. ved at annoncere til en specifik målgruppe inden for en specifik rækkevidde, som du selv vælger.

Du kan også oprette annoncer, som automatisk viser produkter fra dit produktkatalog.

Det er rigtig smart, hvis du f.eks. har en webshop, hvor du løbende får nye produkter, som kan vises frem.

Konverteringsannonceringerne fungerer særligt godt i forhold til remarketing og produkter med høj avance og købsrate.

Nogle ting er bare nemmere at sælge på Facebook, hvor mange netop bruger rigtig meget tid – en anden ting er, at Facebook på nogle områder bare er et mindre højtideligt sted, hvilket i dette henseende er superfedt.

Tonen behøver ikke altid være så alvorlig, og du kan forholdvis nemt få fat i din målgruppe, hvis de allerede har interageret med dig på et tidligere tidspunkt.

Sådan gør du

Gå ind i Business Manager under “Annonceadministrator” og tryk “Opret annonce”. Vælg en af de tre kategorier og navngiv kampagnens navn.

I dette eksempel bruger jeg kategorien “Konverteringer”.

Konverteringsannoncering i Facebook Business Manager

Ligesom med leadannonceringen i forrige eksempel kan du her splitteste din annoncekampagne.

Som noget nyt skal du i denne annonceringsløsning vælge vælge det website eller den app, du vil promovere – vælg “Website eller Messenger” eller “App”.

Derefter skal du – ligesom med de andre kategorier – angive målgrupper og deres demografier, placeringer og budget samt tidsplan.

Konverteringskategorien i Facebook Business Manager (vælg målgruppe, demografi og tidsplan)

Tryk på “Fortsæt” og indtast kampagnens tekstmæssige indhold.

Herefter er din kampagne klar til at køre.

Lær dine besøgende at kende

Når først du får dine Facebook-følgere (eller dem, der har set og interageret med dine annonceringer) ind på dit eget website, kan du hurtigt lære dem at kende.

Ved at spore deres adfærdsmønstre på dit site, bliver du meget klogere på, hvad dine besøgende vil.

Hvad kigger de på? Hvad vækker deres interesse? Hvor længe bliver de på sitet? Og hvad får dem til at lukke ned igen?

Efterfølgende kan du fange dem igen ved at føre retargeting på dine besøgende. Hold øje med, hvilken målgruppe der søger på specifikke produkter, og opsøg dem ved eventuelle udsalg eller ændringer i pris – måske får det dem ind på webshoppen igen, og denne gang måske også til et salg.

Eller måske har dine besøgende været interesserede i en specifik case – fang dem, hvis du har nye resultater, så du kan interagere med dem på den måde.

Facebook er kryptisk i det henseende. Det er noget nemmere at lære dine besøgende at kende på dit eget website – det kan dog lade sig gøre.

Læs mere her.

Hvilke annoncer virker ikke på Facebook?

Der er nogle helt klare don’ts ved Facebook-annoncering.

Den berømte Boost-knap er også et no-go. Boost-knappen giver dig kvantitet frem for kvalitet. Du har ingen kontrol over målgruppen, og du risikerer, at dit ellers velskrevne og flotte budskab bliver vist for mennesker, som ingen interesse har i dit produkt.

Er du en børnetøjsforretning, hjælper det jo ikke noget, at dit produkt eller din lead-annonce kommer ud til nogen, som ikke interesserer sig for børnetøj.

Det eneste tidspunkt, hvor det er en god idé at bruge Boost-knappen, er, hvis du har et mindre engangsbeløb, du skal have fyret af på annoncering. Har du 100 kr., som du gerne bruge til annoncering, så giver det ingen mening, at du går i krig med Ads Manager.

Afsluttende kommentarer

Hvis jeg skal konkludere lidt på blogindlægget her, er en af mine vigtigste pointer at have fokus på dit indhold: Både det skriftlige og det visuelle.

Hav dig selv med hele vejen – og spørg dig selv, om de(n) annonce(r), du laver er noget, du selv ville være interesseret i at finde ud af eller trykke på.

Lav indhold, som du selv ville interagere med. Og husk så vidt muligt at føre dine følgere over på dit website, så du kan lære dem at kende – hvad er deres mønstre? Hvad kigger de på? Hvor springer de fra?

Disse informationer er guld værd, fordi de giver dig mulighed for at ændre eller forbedre dine fremtidige tekster, annonceringer – ja, generelt bare dine markedsføringsbudskaber, så de er tilegnet din målgruppe.

Facebook-annonceringer er enormt brugbare og kan skabe virkelig gode resultater – hvis bare du gør dig umage. Involver dine kunder på en god måde – en kreativ måde, som får dem til at interagere med dit indhold.

Relaterede indlæg

Sådan laver du gode LinkedIn annoncer

5 hyppige fejl du skal undgå i din Facebook-annoncering

Relaterede indlæg

Sådan laver du gode LinkedIn annoncer

5 hyppige fejl du skal undgå i din Facebook-annoncering

Relaterede nyheder

KONTAKT OS

Første skridt i din forretningsudvikling

Tøv ikke - vi er altid klar på en snak!

Vi sidder bare og venter på dit kald: +45 70 60 47 34

(Ønsker du at søge et job, så skal du henvende dig via vores karriereside for at komme i betragtning)

Dampfærgevej 27-29 st.
2100 København Ø
Rugårdsvej 55A 1. TV
5000 Odense C
Find kontaktperson
Skriv til os
Book et møde
Tilmeld nyhedsbrev
Job og Karriere
Skriv til os

Første skridt i din forretningsudvikling






    Du er en stjerne!

    Tak for din besked

    Vi vender tilbage hurtigst muligt.
    Rigtig god dag ☀️

    Book møde

    Snak med os når det passer dig bedst!

    Hvonår?

    Vælg dato

    Ledige tider

    Book møde

    Tak! - Vi skal bare lige vide lidt mere om dig






      Du er en stjerne!

      Tak for din besked

      Vi vender tilbage hurtigst muligt.
      Rigtig god dag ☀️

      Tilmeld nyhedsbrev

      Få de seneste nyheder og trends




        Du er en stjerne!

        Tak for din tilmelding

        Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.
        Rigtig god dag ☀️