Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

juli 14, 2024

Derfor bør du SSL-sikre dit website

Tilbage til vidensunivers

Simon Lübiç Hedegård

Simon Lübiç Hedegård

Head of Growth & Partner

I denne artikel kigger vi på, hvorfor du bør SSL-sikre din hjemmeside, hvilke muligheder der findes for SSL og hvordan du rent teknisk kan implementere SSL, hvis du driver en side lavet med WordPress.

Gør Google glad – Få SSL

SSL er godt for SEO – det er der ingen tvivl om. I 2014 meldte Google ud, at de fremadrettet ville give et lille ranking boost til sider, som var SSL sikret.

Hvor stort et boost det har været, er svært at spå om, men mange som skifter til SSL beretter, at de stiger i søgeresultaterne på visse søgeord – ingen beretter at skift til SSL har haft en negativ effekt.

I 2016 tog Google så endnu et skridt for at få alle hjemmeside- og webshopejere til at skifte over til SSL. Fra 2017 begyndte Googles Chrome browser nemlig at advare brugerne, hvis de taster følsomme data ind på sider, som ikke er SSL-sikret. Det kunne eksempelvis være formularsider, betalingssider og loginsider.

Argumenterne for at skifte til SSL er derfor rigtig mange – og du bør derfor allerede nu overveje, om du også bør komme med på SSL-vognen.

Lets Encrypt  – SSL til alle!

Du har måske før hørt og læst om, at SSL-sikring af sit website er en bekostelig og teknisk svær affære. Det er for så vidt ikke helt forkert, hvis vi bare går et halvt år tilbage.

Der er dog sket det i 2016, at en tjeneste kaldet Lets Encrypt, har fået rigtig meget vind i sejlene. Lets Encrypt tilbyder gratis SSL certifikater til alle der ønsker det.

Nedenfor ses en graf over udviklingen af aktive Lets Encrypt certifikater.

graf

Mange danske webhoteludbydere er også begyndt at benytte sig af Lets Encrypt, og i praksis betyder det for dig, at du med stor sandsynlighed kan få et gratis SSL certifikat på dit nuværende webhotel.

Herunder finder du en oversigt over hvilke webhoteller, som pt tilbyder gratis SSL som standard:

  • UnoEuro: SSL kan tilkøbes
  • Azehosting: Gratis SSL
  • Meebox: Gratis SSL
  • Surftown: Gratis SSL
  • com: Gratis SSL
  • cHosting: Gratis SSL

Du er med stor sandsynlighed hostet hos en af disse udbydere, og derfor kan du sandsynligvis også få gratis SSL. Prøv at skriv til din udbyder og forhør dig om mulighederne.

SSL med WordPress

Nu er vi nået så langt, at vi kan konstatere, at SSL i dag er rigtig nemt at få, ofte helt gratis.

Men hvad så, når man har fået sit SSL certifikat? Hvad gør man så?

Det første du skal gøre er at få din webhoteludbyder til at aktivere SSl-certifikatet på din server. Når dette er gjort, skal du have opsat din side, så den kun kan tilgås via https, hvor det førhen var http.

Bruger du WordPress er dette rigtig nemt. Alt hvad du skal gøre er, at hente et plugin kaldet ”Really Simple SSL”.

Dette plugin sørger for, at din side, links, billeder og ressourcer såsom CSS og JavaScript bliver kørt via https.

Pluginnet fungerer på den måde, at du blot skal aktivere det og derefter aktivere SSL. Når dette er gjort er din side SSL-sikret, og du kan nu sidde og vente i spænding på om dine placeringer i Google skulle stige en smule. 🙂

Undervurder aldrig den manuelle udgave

Den simpleste løsning er, som tidligere nævnt, at installere et WordPress Plugin og trykke på et par knapper. Ønsker du en strømlinet løsning, hvor effektiviteten er helt i top, kan det dog sagtens give mening at gøre det manuelt i stedet.

Det tager få timer at implementere SSL i backend-delen af dit website, såfremt du bruger WordPress eller et af de mange andre, gængse CMS-systemer derude. Grundlæggende implementerer vi altid SSL på de hjemmesider vi selv udvikler.

Derudover hører vi meget gerne fra dig, hvis du har brug for hjælp til manuel implementering af SSL eller andet programmeringsrelateret på dit website eller din webshop.

Simon Lübiç Hedegård Head of Growth & Partner
Simon Lübiç Hedegård
Head of Growth & Partner
Er Morningtrains marketing/forretningsudvikler-geni. Simon har arbejdet med SEM i 6 år, og han er fra den gamle skole, hvor han skulle gøre det hele selv. Simon har defineret Morningtrains leadgenereringsframework og derudover så er han hjernen bag vores seneste leadgen software Morningtrack™.
Hello there
We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?