Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

februar 22, 2024

Hastighedsoptimering: Din hjemmeside må ikke være langsom!

Tilbage til vidensunivers

Karsten Madsen

Karsten Madsen

Partner

Når du laver eller bestyrer en hjemmeside, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på dens hastighed og core web vitals. At have en langsom hjemmeside, kan således have en lang række konsekvenser for din forretning og dit brand. Der er en håndfuld simple grunde til, at en hjemmeside er langsom. Det tager gerne ikke mere end få timer at løse, men trækker op til flere sekunder fra din load tid.

 

6 ting du SKAL gøre for at få en hurtigere hjemmeside:

 

Illustration af tiltag for at få en hurtigere hjemmeside

 

  1. Få testet din hjemmeside her: www.gtmetrix.com (den kan I alle være med på).
  2. Find ud af om din webhost leverer en hurtig respons-tid ved fx at bruge pingdom.
  3. Få opsat cache ved bl.a. at tilføje Expiry headers i .htacess.
  4. Minify CSS og Javascript (og kombinér filer, hvis der er mange).
  5. Aktivér Gzip compression.
  6. optimeret de største billeder, fx med disse værktøjer: www.tinypng.com, www.jpegmini.com eller Kraken.io , som Jonathan Lindahl har skrevet en god guide til her .

Hvis flere af disse ting ikke er på plads, kan du snydes for dyrebare sekunder.

Men hvorfor er hastighedsoptimering overhovedet nødvendigt?

Brugerne elsker det!

Har du nogensinde siddet i toget, med noget der minder om ingen internetforbindelse og forsøgt at loade en vilkårlig hjemmeside?

Når det, i en sådan situation, tager dig 5, 10 eller 15 sekunder at loade en hjemmeside, så er du allerede videre til Facebook. Facebook har nemlig præsteret at lave en “hurtig hjemmeside”, trods det at den er gigantisk og rummer mange millioner billeder, videofiler, statusopdateringer og meget andet.

Ved at have en hurtig hjemmeside, skaber du altså en oplevelse for brugeren, som er langt mere behagelig og dermed et site, som de ikke klikker væk fra lige med det samme. Driver du ydermere en webshop, er der ikke meget ved, at det tager 5-10 sekunder at loade hver evigt eneste side, hvis man skal klikke 8-10 gange for at finde det rigtige produkt og købe det.

Kan dette reduceres til det halve, har du, ved 10 klik a’ 5 sekunder, allerede sparet din bruger for 25 sekunder i ventetid under en købsproces – det bliver han glad for! Derudover er det vist igennem adskillige tests, at bare små hastighedsoptimeringer, med en lidt hurtigere hjemmeside til følge, kan have meget positive effekter til følge.

 

Google elsker hurtige hjemmesider!

En ekstra lille bonus er, at Google baserer sig på at vise det i deres søgeresultater, som brugerne bedst vil kunne lide.

Da brugerne ikke kan lide langsomme hjemmesider, vil din side automatisk blive trukket ned, hvis den ikke er hurtig nok. Dette af to årsager:
1. Google-botten kan, under scan af din hjemmeside, se om din hjemmeside er langsom eller hurtig.

2. Google udnytter data, fra alle der er logget ind. Derfra kan de se, om dine brugere lynhurtigt hopper væk fra din hjemmeside, hvilket de gerne gør, når loading tiderne bliver for høje.

Der er naturligvis meget mere at sige og gøre, men nu er du på vej!

Artiklen er skrevet med hjælp fra Anders, som til dagligt sidder i et webbureau og hjælper virksomheder på den digitale front.

 

Karsten Madsen Partner
Karsten Madsen
Partner
Er vores helt egen entreprenør. Karsten er iværksætter med stort ’I’, og har både tjents sin tid som direktør i Morningtrain og nu som direktør i en SaaS virksomhed. Karsten har været foredragsholder til flere erhvervsoplæg, haft sin egen artikelserie i erhvervsaviser samt deltaget i en række podcasts.
Hello there
We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?