Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

november 26, 2020

Content marketing: Brug billeder og video til at interagere med dine besøgende

Tilbage til vidensunivers

Thomas Østerkjerhuus

Thomas Østerkjerhuus

Adm. direktør og Partner

Tekster er ikke den eneste type indhold, der kan engagere de besøgende og glæde Google (og andre søgemaskiner). Der findes andre gode elementer, som kan være med til at give din hjemmeside gode placeringer.

Billeder og video er en rigtig god form for indhold, når du laver websiteoptimering, også med fokus på søgemaskinerne, og er kun en del af content marketing. Dine besøgende elsker det, søgemaskinerne elsker det, det er nemmere at få folk til at henvise til din side osv.

Der er derfor rigtig mange fordele i at arbejde med disse typer af medier og søgemaskinerne ser også en side med blandet typer medier som en stærkere og mere relevant side.

Hvilke formål kan billeder og video have?

Der kan være forskelligt formål med at lægge billeder og video på websitet. Uanset formål er der ingen tvivl om, at det vil styrke dit website meget.

Nogle af de formål man kan have er:

 • Beskrivende: Man kan have billeder eller video, som supplerer sidens indhold, så de besøgende får en bedre forståelse for hvad det handler om (som for eksempel på “Om os” siden)
 • Konverterende: Billeder og video kan være med til at konvertere besøgende til købere, da de besøgende eks. kan se, hvordan produktet er eller bruges.
 • Delinger: Et andet formål kan være, at man vil have folk til at dele ting på deres eget website, eller de sociale
 • Links: Et formål, som kan have stor betydning for placeringer i søgemaskinerne, er at få lavet links fra eksterne side. Har du noget godt indhold, som folk linker til på deres hjemmeside, så kan søgemaskinerne se, at dit indhold er relevant, og derfor placere dig højere oppe i søgeresultaterne.
 • Andre søgemaskiner: Tekstsøgeresultater er ikke det eneste sted man kan få nye kunder fra. Der findes et hav af andre søgemaskiner, som er fokuseret på billeder og video. Googles billedresultater kan give dig besøgende, hvis du har et billede som kommer højt op når folk søger på et relevant søgeudtryk. YouTube kan give dig besøgende, hvis folk søger på YouTube efter relevante video- er, hvor din video dukker op

Billeder

Billeder er den mest normale form for indhold, ud over tekst selvfølgelig. Du skal dog ikke bare plastre din side til med billeder, men kun billeder som er relevant for dine besøgende og det indhold, de læser.

Forskellige typer af billeder

Der er forskellige former for billeder, som du kan bruge som indhold. De har for- skellige fordele og ulemper, men vi vil kort lige liste nogle af de typer vi finder mest relevante.

Det vigtigste er dog at du får nogle billeder på din hjemmeside.

 • Beskrivende billeder: Et beskrivende billede, er et billede der supplerer din artikel eller dit blogindlæg. Billedet skal helst gøre, at folk bedre kan sætte sig ind i det, som du skriver om og få en bedre forståelse for det. Fordelene ved beskrivende billeder er, at søgemaskinerne godt kan lide relevante billeder, og at du får nemmere ved at holde på dine besøgende, da mange er mere visuelt anlagt
 • Pæne billeder: Et pænt billede kan være et flot fotografisk billede, et billede af en flot genstand el.lign. De pæne billeder giver en større troværdighed over for den besøgende, da artiklen/blogindlægget ser mere gennemarbejdet og professionel ud. Husk dog at det stadig skal være
 • Sjove billeder: Sjove billeder findes over alt på nettet. Du kender garanteret godt til sjove kattebilleder eller lignende med en eller anden tekst på. Disse billeder kaldes “memes”, og er et eksempel på sjove billeder, som nemt bliver delt på de sociale Hvis du har sjove billeder på dit website, er der større tilbøjelighed til, at dine besøgende deler dem på deres Facebook, Twitter eller lignende. Det er noget der nemt kan udbrede kendskabet til din virksomhed. Tænk dog over, om det passer ind i din virksomheds profil.
 • Infografikker: Infografik er et af de bedste former for billeder, som du kan komme i nærheden De tager lang tid at lave ordentligt, da de både kræver dybdegående undersøgelser samt en god grafiker. Til gengæld er der rigtig mange fordele i en god infografik. Ligesom med de beskrivende billeder, er infografikker noget som holder på dine besøgende. Derudover kan det være nemmere at skaffe eksterne links, da folk gerne vil “låne” den information – og måske endda også grafikken. Det kan derfor være en nem måde at skaffe links fra store medier, hvilket både kan give dig flere besøgende, men også giver dig nogle stærke links til din hjemmeside, som søgemaskinerne er glade for.
 • Stock-billeder: Stock-billeder er billeder, der er købt på en tjeneste på nettet. Det er således ikke billeder, som er direkte tilpasset til din artikel/blogindlæg, men som godt kan være relevant Fordelen med stock-billeder er, at det kan være nemt at skaffe nogle gode billeder, som passer til det man skriv- er om. Ulempen er dog, at de med stor sandsynlighed findes andre steder på nettet, og det giver ikke knap så mange fordele i forhold til søgemaskinerne.

Sådan indsætter du et billede korrekt

Det er vigtigt at du husker at indsætte billeder helt rigtigt på din hjemmeside. Søgemaskiner er ikke så dygtige til at analysere på billeder endnu, så de har brug for den information, du giver sammen med dit billede.

Først og fremmest er det vigtigt at billede og tekst på siden passer sammen. Søgemaskinerne bruger den tekst, som billedet optræder sammen med til at afgøre, hvad billedet handler om.

Det er også vigtigt at navngive billedfilen med et relevant og unikt navn (undgå æ, ø og å og brug bindestreg i stedet for mellemrum). Du kan f.eks. navngive dit billede “sort-kat-i-roed-troeje.jpg” i stedet for “IMG03220.jpg”. Prøv at gøre brug af dine søgeord – men kun hvis det er relevant.

Når billedet indsættes på hjemmesiden, er der mulighed for at skrive en alt-tekst. Prøv også her, at have dine søgeord med. Sørg for at lave en unik beskrivelse til hvert eneste billede du sætter ind, da søgemaskinerne gerne vil have unikt indhold.

Et eksempel på et korrekt indsat billede i HTML:

<img src=”https://din-hjemmeside.dk/img/sort-kat-i-roed-troeje.jpg” alt=”En sort kat har en rød trøje på, mens slikker sig om munden”>

Video

Video er et andet rigtigt stærkt format. Det er især godt til at forklare avanceret viden, vise et produkts funktioner frem osv.

Har du dine videoer liggende på YouTube, er der også mulighed for at folk finder din side den vej. Der er ikke så mange som bruger video, så det er også en god måde at skille sig ud på.

Hvad kan du lave video om?

 • Du kan lave beskrivende video om dit produkt, hvor du viser produktets funktioner frem
 • Du kan lave en videoguide til, hvordan man bruger dit produkt
 • Du kan lave en videoguide til, hvad man skal tænke over inden man køber et produkt som det, du sælger
 • Du kan holde foredrag med relevant viden for dine kunder
 • Du kan lave videoer med kundeudtagelser
 • Du kan lave sjove videoer, som får folk til at grine og dele dine videoer
 • Osv.

Oven nævnte er kun en del af din samlede On-page SEO indsats.
Mulighederne er mange, så det gælder bare om at være kreativ.

Thomas Østerkjerhuus Adm. direktør og Partner
Thomas Østerkjerhuus
Adm. direktør og Partner
Er Morningtrains helt egen ’Jack of all trades, master of none’. Thomas (eller Øster) har viden på tværs af hele organisationen, og han elsker at dele sin viden. Derfor har han over hans 7 år i forretningsudviklingsfaget haft 3 podcast serier, skrevet et utal af blogindlæg samt 2 ebøger.
Hello there
We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?