Paid search

12. september 2024

Gratis Script – Optimer dine Google Ads display kampagner automatisk

Jeg har erfaret, at det kan være en udfordring at sikre, at ens Google Display annoncer vises på relevante og kvalitetsdomæner, snarere end at spilde budgettet på spam- eller lavkvalitetswebsteder.I denne artikel vil jeg fortælle, hvordan du kan automatisere processen for bannerannoncering ved hjælp af et script, der ekskluderer irrelevante domæner og optimerer annonceringsbudgettet -…

Indhold

Hvad går det ud på Hent scriptet gratis Hvem bør gøre det Hvornår er dette relevant Fordelene ved scriptet Sådan kommer du i gang Konklusion

Hvad går automatiseringen ud på?

Du kan drage nytte af et skræddersyet script til displayannoncer, som jeg selv har bygget, der automatisk ekskluderer domæner, hvis de ikke er på en forhåndsgodkendt liste (whitelist). Her kommer et eksempel: Hvis .dk er whitelisted, vil scriptet fjerne alle domæner som .com, .no, .org osv., der ikke er relevante for målgruppen eller strategien.

For de domæner, der faktisk er whitelisted, gennemgår scriptet deres performance og anvender specifikke kriterier for at afgøre, om de skal ekskluderes. Lad os sige, at et domæne som avisen.dk har modtaget 500 klik uden nogen konverteringer, og jeg har sat et kriterium på 200 klik uden køb for eksklusion:

I dette tilfælde vil avisen.dk automatisk blive fjernet fra kampagnen.

Hent mit automatiserings script helt gratis

I bund og grund er automatiseringen et script, jeg har bygget, hvor du kan opsætte en lang række parametre for, hvor dine annoncer skal vises. Det er parametre, som ikke ellers er tilgængelige i Google Ads’ motorrum.

Hent scriptet her

Hvem er denne automatisering interessant for?

Automatiseringen er særligt interessant for e-handels- (Ecommerce) og software-as-a-service (SaaS) virksomheder.

Disse virksomheder har ofte et konverteringsmål direkte forbundet med displayannoncer, hvor brugere opfordres til at købe et produkt eller tilmelde sig en tjeneste. I sådanne tilfælde er det afgørende at sikre, at annoncerne vises på relevante og troværdige websteder for at maksimere ROI (Return on Investment).

Denne tilgang er også yderst værdifuld for inhouse PPC-specialister i disse industrier eller CMO’er, som har implementeret en brandingstrategi gennem Google Display Ads. Dette er den ideelle løsning for virksomheder, der allerede har set positive resultater fra Google Display Ads men søger metoder til at gøre optimeringsprocessen hurtigere, mere effektiv og mindre arbejdskrævende.

Hvornår bør automatiseringen overvejes?

Enhver virksomhed, der arbejder med Google Display Ads, bør overveje at implementere denne automatisering. Google er notorisk kendt for at vise annoncer på spam- og lavkvalitetswebsteder, og det kan hurtigt lede til spild af annoncekroner.

For at få den maksimale nytte ud af automatiseringen bør virksomheder dog bruge mindst 5.000 til 10.000 kr. om måneden på displayannoncering. På dette budgetniveau begynder gevinsterne ved scriptet for alvor at blive mærkbare.

Fordele ved automatiseringen

Der er flere klare fordele ved at implementere mit script i din Google Ads-strategi:

  1. Øget relevans og kvalitet af trafik: Ved at sikre at annoncer kun vises på relevante domæner, der opfylder virksomhedens kriterier, kan du forvente en stigning i klikraten (CTR). Dette skyldes, at annoncerne vil blive set af en mere målrettet og interesseret målgruppe.
  2. Mindre spild af annoncebudget: I mange tilfælde kan op til 50% af et Google Display Ads-budget gå til spam- eller irrelevante sider. Med automatiseringen kan du sikre, at en større del af budgettet bruges på at nå potentielle kunder på de rette domæner.
  3. Effektivisering af kampagnestyring: Uden automatisering kræver ekskludering af uønskede domæner en betydelig mængde manuel indsats. Automatiseringen giver en mere hands-off tilgang, hvilket frigør tid og ressourcer, som i stedet kan bruges på andre strategiske initiativer.
  4. Forbedret kontrol og fleksibilitet: Scriptet kan tilpasses til at passe til specifikke forretningsbehov. Du kan indstille forskellige kriterier for eksklusion baseret på antallet af klik, konverteringer, omkostninger, osv. Dette giver en mere præcis kontrol over, hvordan kampagner optimeres.
  5. Sikring af annoncer på troværdige domæner: Scriptet beskytter mod visning af annoncer på russiske eller andre potentielt skadelige URL’er, hvilket forbedrer brandets omdømme og sikkerhed. Samtidigt sparer du marketingbudget.

Sådan kommer du i gang

For at komme i gang skal du downloade scriptet – se mit eksempel her. Der findes forskellige versioner af disse scripts online, men for at sikre maksimal tilpasning og effektivitet kan det være en god idé at få udviklet et tilpasset script af en udvikler eller en PPC-specialist.

Når scriptet er implementeret, skal det tilpasses dine specifikke forretningsmål. Dette indebærer at:

  1. Oprette og vedligeholde en whitelist: Du skal beslutte, hvilke domæner der er relevante for din målgruppe og branche. Dette kan omfatte danske nyhedssider, nicheblogs, branchefora osv.
  2. Definere eksklusionskriterier: Du skal fastsætte kriterierne for eksklusion baseret på performance metrics som klik, konverteringer og omkostninger. Dette bør justeres løbende baseret på kampagnens performance.
  3. Opsætte automatiserede overvågningsregler: Scriptet skal regelmæssigt gennemgå performance data og automatisk ekskludere domæner, der ikke lever op til de fastsatte kriterier. Dette sikrer, at kampagnen hele tiden optimeres uden manuel indgriben.
  4. Løbende evaluering og optimering: Selvom scriptet automatiserer meget af arbejdet, bør du stadig regelmæssigt evaluere kampagnens samlede performance og justere dine kriterier og whitelist for at sikre, at den fortsat opfylder dine forretningsmål.

Konklusion

Jeg oplever, at automatisering af bannerannoncering på Google Ads kan være en game-changer for virksomheder, der ønsker at optimere deres annonceringsindsats og reducere spild.

Med den rette opsætning kan jeg sikre, at du når ud til den mest relevante målgruppe, forbedrer kampagneperformance og sparer værdifulde ressourcer. Det handler om at arbejde smartere, ikke hårdere, og automatisering er et skridt i den rigtige retning.

Relaterede indlæg

Guide til effektiv Google Ads optimering

Hvad er forskellen på remarketing og retargeting?

Relaterede indlæg

Guide til effektiv Google Ads optimering

Hvad er forskellen på remarketing og retargeting?

KONTAKT OS

Første skridt i din forretningsudvikling

Tøv ikke - vi er altid klar på en snak!

Vi sidder bare og venter på dit kald: +45 70 60 47 34

(Ønsker du at søge et job, så skal du henvende dig via vores karriereside for at komme i betragtning)

Dampfærgevej 27-29 st.
2100 København Ø
Rugårdsvej 55A 1. TV
5000 Odense C
Find kontaktperson
Skriv til os
Book et møde
Tilmeld nyhedsbrev
Job og Karriere
Skriv til os

Første skridt i din forretningsudvikling






    Du er en stjerne!

    Tak for din besked

    Vi vender tilbage hurtigst muligt.
    Rigtig god dag ☀️

    Book møde

    Snak med os når det passer dig bedst!

    Hvonår?

    Vælg dato

    Ledige tider

    Book møde

    Tak! - Vi skal bare lige vide lidt mere om dig






      Du er en stjerne!

      Tak for din besked

      Vi vender tilbage hurtigst muligt.
      Rigtig god dag ☀️

      Tilmeld nyhedsbrev

      Få de seneste nyheder og trends




        Du er en stjerne!

        Tak for din tilmelding

        Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.
        Rigtig god dag ☀️